Godesse

We zijn in hetzelfde jaar verwekt, de Godesse en ik. Dat schept een band.

We zijn in hetzelfde jaar verwekt, de Godesse en ik. Dat schept een band. Een auto, godin zowel qua techniek als vormgeving onvoorstelbaar revolutionair. André Citroën durfde alles en gaf Bertoni de vrije hand. Je voelt je mond openzakken van verbazing en bewondering als je de ID in het straatbeeld van die tijd denkt.
En toch werden er tot 1975 ruim anderhalf miljoen van verkocht. De Nederlands importeur bleef niet achter en huurde Karel Suyling in voor het verzorgen van advertenties en brochures. Produkt en grafiek staken elkaar in harmonie naar de kroon.
Ik heb nooit lekkerder gereden (en geslapen) dan in mijn DS. Ook nooit duurder. Toch zal ik er weer een aanschaffen. Wie weet een goeie?

Eerder gepubliceerd in Vormberichten